NAK TAU INFO KLIK SINI

Friday, October 22, 2010

4 CARA MUDAH NAK POPULARKAN BLOG

Saya ada 4 cara mudah nak bagi especially newbie(bebudak baru nak belajar blogging) kalau korang buat apa yang akak(walaupun tak leh tua pun baru 20lebih) ajar nie ye..korang mesti senyum sampai gigi sebab apa saya kata macam tue:

1) BLOG KORANG AKAN DIKENALI RAMAI
2) MAKIN BERTAMBAHLAH FOLLOWER KORANG
3) DUIT MASYUK BAGAI AIR PAIP YANG MELIMPAH RUAH
4) BILA DAH TERKENAL ASTRO,TV DAN MAJALAH NAK SIAR CITER KORANG JE
5) YANG PALING PENTING BOLEH SHARE ILMU DENGAN BLOGGER YANG LAIN.

 SEMUA CARA NI HANYA AKAN BERJAYA KALAU KORANG RAJIN:

STEP 1:
Bila pi ke blog orang jangan segan silu, add orang tue..jadi follower dia..kalau dalam realiti konsepnyer macam kita pi rumah orang yang baru kenal, pastu kita nak buat dia sebagai saudara, kita ambik dia jadi keluarga angkat kita.

STEP 2:
Korang jangan setakat jadi follower, pastu blah je macam tue,korang tinggallah mesej kat shoutbox dia tue..bagitau kat dia kata korang follow dia pastu nanti ajak la dia pi umah korang pulak...dalam alam realiti umpama macam kita lalu depan umah jiran baru kita,pastu kita tegur dia,,ajak la dia pi umah kita pulak..

STEP 3:
Kadang-kadang ada sesetengah blogger tak de shout box nie..korang jangan lupa komen kat posting dia..kalau boleh komen sekurang-kurangnyer 5 posting..ala macam orang mai umah kita pastu dia komen.."awat meja ang nie cantik sangat ang beli mana","iissshh kek ang nie tawar la kalau aku buat lagi sedap"..mesti kita akan teringat kat dia kan..

STEP 4:
Ada juga blogger yang tak sudi nak follow blog tue,dia just klik linky widget..ala widget yang tinggal jejak kita tue..kat blog saya ada..kat bawah tue...cara nie pun boleh juga..dia umpama kita pi umah orang kita bagi alamat suruh kita pi umah dia pulak..





   



52 comments :

  1. huhu
    good info... saya budak baru belajar

    entry terbaru "segalanya ku terima"

    ReplyDelete
  2. erm...terima kasih akak for the advice...

    ReplyDelete
  3. Gadis Kampung: mmg everyday bw ! bw ni mmg power kuasa dia! :D

    ReplyDelete
  4. saya pun bdk baru belajo nih....meh la ajo gi...jenguk kat ROZANEEM...

    ReplyDelete
  5. bestnyer semua orang sokong...
    korang buat korang dapat..dapat apa?pikir la sendiri..tepuk dada tanya hati...

    ReplyDelete
  6. wah2 apa yg shida bgtau sumanya ada akak buat..kikikiki..boleh akak copy paste ke info ni...klu bleh trima kasih aja...

    ReplyDelete
  7. ambik la kak die...shida pun baru dok bertatih...tak boleh jalan pun lagi...

    ReplyDelete
  8. nasihat yg berguna nie!! thnx ea kak..:)

    ReplyDelete
  9. Info yang sangat baik [ops terkomen] hehe

    ReplyDelete
  10. try la eza insyaallah berjaya...amin

    ReplyDelete
  11. terima kasih dengan info yang terbaik dari adik..bila2 ada masa jemput ke blog teman...

    ReplyDelete
  12. hehe comel tul advice tu.. Ada btul gak. Thanks ye :) Jemput la datang blog kita,blog kita biasa jew..Mana tau boleh bagi idea camne nak cantikkan lagi blog kita tu ;) http://lindaannurworkathome.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. gk try pi blog linda tapi takde link url blog la....huhuhuu

    ReplyDelete
  14. hye..nice la entry n layout blog ni..nasib la trjumpa blog ni..sy follow akak..akak dtg la jenguk blog sy pulak..blog sy msih fresh lg,blum ada pgalaman sgt..bru skit..boleh bg nsihat o tgur2 ckit sy punya blog..minta jasa baik..dtg sekadar nak menumpang lalu..:)klik je kat sy punya nama,ada url..akak boleh pg gayut trus g situ..hehe:D

    ReplyDelete
  15. ok epy akak pi blog epy nie..akak follow sekali ye...

    ReplyDelete
  16. good info! anyway,singgah la blog saya...saya pon bru dlm dunia blog ni.. =)


    fantasticfella.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. info yang membantu....

    http://arilimpian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. bgus teknik ni..tp i dah lame x update blog..boleh bg tips mcm mane nk jd rajin x??

    ReplyDelete
  19. Sedih....blog saya kurang follower...tolong lar follow...please...
    http://kertaswarnamerah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. dulu GK pun kurang juga follower..apa yang penting jumlah unique viewer bukan follower..

    ReplyDelete
  21. Good info bg bdk baru belajar mcm cikla ni...

    ReplyDelete
  22. Sgt membantu..saya mak budak baru belajar..huhu

    ReplyDelete
  23. GK pun dah lama tak apply..dul time aktif blogging selalu amal juga la sibuk dengan keje..jarang apply...viewers pun dah down...

    ReplyDelete
  24. info yang sangat berguna...menarik dan banyak membantu...TQ

    ReplyDelete
  25. suka..suka..sukaa..:)
    http://warnawarniituindah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. saya ada jual novel terpakai..sesiapa berminat boleh follow zarafiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Terima kasih atas perkongsian yang sangat baik
    Taqwathealth.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Terima kasih atas perkongsian ini...mudahan mbri manfaat pd newbie mcm sy...thumbs...

    ReplyDelete
  29. Terima kasih atas info n ilmu yg brmanfaat ini..
    Thumb pd admin krn sdi brkgsi ilmu ini

    ReplyDelete
  30. T.kasih ats tips berguna...jom la singgah rumah saya pulak ramai2....

    ReplyDelete
  31. Terima kasih ats tips tersebut...jom singgah rumah sy reramai pulak..

    ReplyDelete
  32. T.kasih ats tips yang dikongsi..jom singgah rumah sy pulak..
    http://senyumdansenyumlagi.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. Thanks for the tips kak... he he newbie dalam dunia blog.

    ReplyDelete
  34. Bagus betul tip-tip ni haha. Thumb up untuk akak sebab sudi berkongsi ilmu.

    Jemput singgah di blog saya.
    ernihasmizaabdullah.blogspot.my. :)

    ReplyDelete
  35. lama gila xda orang komen? marilah berhuhuhu.

    ReplyDelete
  36. wow good idea..meh la ke entri saya http://hanasae.blogspot.my/2016/03/aina-chantiq.html

    ReplyDelete
  37. wah! good sharing..blog kite dah lama buat tapi baru ni ler nak menjenguk cara nak popularkan blog.hahaha.anyway thanks for the info :) nanti jenguk-jengukla ke entri saya http://mahirahmeya.blogspot.com.my/2013_10_01_archive.html

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP