NAK TAU INFO KLIK SINI

Tuesday, February 15, 2011

6 SEBAB KURANG UNIK PELAWAT DAN FOLLOWERS

GK sekarang dalam simptom pemalas..pemalas tahap cipan..ada orang penah tanya kat GK macam ne nak buat bagi dapat followers banyak...
GK rasa followers GK tak la ramai...banyak lagi bloggers yang followers dia beribu-ribu lemon  tapi GK tak kisah pasal GK sayang semua followers GK...
Kalau dulu sehari 80 blog GK boleh lepak..GK boleh tau apa yang jadi kat diorang...
contoh dulu blog azzey,lady zul,Aku anak pahang, miracle of my life,miss librarian,blog maksu banyak lagi la...kerap la GK ulang alik pi tengok diorang tulis...yag best GK komen diorang punyer entry pastu diorang komen entry GK...
Kalo dulu little diary,miss r,wida,princess selalu la mai komen kat blog GK...pastu GK pun pi la blog diorang...GK nak bagitau satu rahsia kat newbies blogger kalau korang niat nak buat blog sebab nak cari kawan macam GK korang ikut petua nie...tapi kalau korang nak buat blog pasal nak cari duit korang tanya Red Mummy...GK tak boleh nak ngajar...

PETUA UNTUK NEWBIE BLOGGERS:

1  JANGAN Malas Update Blog
Paling kurang pun update lah blog sekali sehari.Jika rajin,update lah dua tiga kali sehari.

2.JANGAN Malas Ping Blog

3. JANGAN Malas Blogwalking
Blogwalking adalah cara yang paling mudah sekali untuk korang meningkatkan bilangan visitor korang.Memanglah penat nak berblogwalking.Tapi wajib buat..

4.JANGAN Malas Link Exchange
-So jangan malas untuk ajak empunya blog untuk link exchange.

5.JANGAN Malas Balas Komen
-Sebab yang kelima adalah malas nak komen dan balas komen.Perkara ini sangat-sangatlah penting untuk meningkatkan trafik korang.
-Membalas komen ini akan membolehkan korang berinteraksi dengan membaca korang.Jika korang selalu membalas komen yang diberikan dan menjawab dengan penuh sopan,Insya-Allah,reader korang akan mula meminati blog korang.

6.Template Blog Yang Buruk
-Banyak template-template yang korang leh ambik kat website-website nie kalau tak pandai nak reka sendiri....

SELAMAT BERBLOGGING

22 comments :

  1. heheheh...no 1 tu laa...penyebabnya...berokban slow nak update slalu..huhu...nak blokwalking pun xbes sb intenet lembab..slalunya ujung bulan la..bila da over limit...

    ReplyDelete
  2. huhu..okey gigi cube rajin kan diri.. :)
    @http://mieqaone.blogspot.com/2011/02/waa-gigi-takut-dengan-benda-tu.html

    ReplyDelete
  3. nak update blog, nk blogwalking susah sebab aima kat poly... tenet slow... sob sob sedih

    ReplyDelete
  4. blogwalking tu selalu buat tapi takde la sampai 80 blog =.='
    line ni saje je jeles kite nak BW. nnt ttbe jadi slow. sedih tul.

    ReplyDelete
  5. hahaha..tempelet blog aku buruk je..

    ReplyDelete
  6. kak GK, sy ada masalah "kurang idea" setiap kali nk buat entry...huhu..template lak hampeh..

    ReplyDelete
  7. kalo korang kurang idea GK da satu idea...korang buka website kosmo online,hmetro,utusan korang copy je citer best2 kat situ...tajuk tue korang tukar bagi gempaq sikit...

    ReplyDelete
  8. wanda link exchange nie kebanyakan blog ada bubuh linkkin widget..GK dah remove dah...korang tinggal je link blog korang kat situ..GK pun suka klik link tue nk cari kwan2 baru...

    ReplyDelete
  9. BW...nice blog..banyak bleh belajar ni..thanks yaaa..
    dah follow u..u bila lagi???
    http://bariyah-berryshouse.blogspot.com/
    visit ye...=)

    ReplyDelete
  10. Nice tips.. 80 blog sehari.. Hebat!!

    ReplyDelete
  11. sama2 Ieynna biggy..GK pun masih banyak nak kena belajar pasal blogging nie..GK betul2 minat blogging

    ReplyDelete
  12. salam..menarik la blog nie..de cara2 nk wt blog..lau boleh ziarah la blog kami..kami baru berjinak2 dalam dunia blog..harap dapat bagi tunjuk ajar :)

    ReplyDelete
  13. info yg menarik tuk sy yg br nk create blog, hehehe
    http://fazsya8684.blogspot.com/
    sudi2 la melawat

    ReplyDelete
  14. terima kasih atas info. blogwalking kat blog ikhwan boleh

    ReplyDelete
  15. thanks akak akan cuba luangkan masa dengan disiplin.. moga berjaya.. seronok sebenarnya berblog ni..

    ReplyDelete
  16. Saya baru pertama kali melawat blog akak...sangat menarik isi-isi yang disampaikan dengan panduan tutorial yang menarik

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP