NAK TAU INFO KLIK SINI

Saturday, October 23, 2010

MAKE UP GUNA PHOTOSHOP: MEMAKAI BLUSHER


Ok kita dah sampai tutorial yang terakhir iaitu teknik mewarnakan pipi...nie paling simple..step pun tak banyak..senang je nak buat...

STEP: BUKA FILE COPY BACKGORUND:

STEP 2: BUAT NEW LAYER "PIPI"


STEP 3:CONTENG MUKA DIA GUNA BRUSH PILIH LA COLOR APA NAK..

PASTU BUAT:
TENGOK KAT SIDEBAR BELAH KANAN (PASTI KAN ADJUST LAYER "PIPI' BUKAN BACKGROUND COPY):
PILIH MODE LAYER: SOFT LIGHT
OPACITY: 56%
FILL 60%
 
AKHIRNYER:


7 comments :

  1. jom join GA dari http://sallcontest.blogspot.com/2010/10/teka-teki-dik-rizki.html

    ReplyDelete
  2. wah ada contest nak join nie...

    tima kasih azzey sudi puji(makan puji betul aku nie)
    wah to u too...

    ReplyDelete
  3. bagos benar blog ni, tentu lah tangan2 cantek yang nules. saye jadi tak maok balek ni....

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP