NAK TAU INFO KLIK SINI

Saturday, October 23, 2010

MAKE UP GUNA PHOTOSHOP: HILANGKAN JERAWAT

PART 6: MAKE UP GUNA PHOTOSHOP: MEMAKAI BLUSHER

Memandangkan ada ramai(ramai la juga walaupun 3 orang) nak tengok mak andam (i la tue) make up guna teknik photoshop...arini saya tak sempat nak blogwalking sebab nak sempurnakan hajat adik2 ku yang tersayang....

Ok pada sapa yang nak belajar..ambik pen(hehehehe tak payah susah2 korang copy dan paste je kat word)

MaKe up kita hari nie, kita kan mulakan dengan menghilangkan jerawat dulu...

STEP 1: BUKA FILE AMBIK GAMBAR YG NAK DIGODAM:

Kita nak hilangkan jerawat akak kita nie..so korang jangan lupa copy background gambar nie..tak copy macam ne nak edit...(contoh dalam gambar)
yang saya bulat pink tu la jerawat dia...ok mari kta make up dia..

STEP 2: AMBIK HEALING BRUSH UNTUK BUANG JERAWAT:
klik healing brush tu pastu korang pun conteng la kat muka dia yang ada jerawat tue bagi hilang...pas jerawat yang besar2 tue hilang...kita nak buat muka dia nampak lagi licin jadi kita...

STEP 3: SELECT MUKA PASTU COLORKAN DENGAN COLOR BROWN..
korang jangan lupa buat NEW LAYER tau sebelum nak color muka minah nie...kita akan color pada layer yang baru...guna brush no.70, mode: normal, opacity:65%, flow:82%

 STEP 4:  SELEPAS KITA COLOR KITA AKAN TUKAR MODE COLOR NIE KEPADA LIGHTEN ..
 (adjust layer muka)...korang tengok side belah kanan..adjust opacity dan fill jadi macam nie (untuk layer muka):

STEP 5: NAK BAGI NAMPAK LAGI SMOOTH KORANG AMBIK CURVE DAN ADJUST MACAM NIE:

DAN TEKAN OK..AKHIRNYER DIA AKAN JADI MACAM NIE:

SELAMAT MENCUBA...

3 comments :

  1. tak perlu kot sebab saya takde jerawat.
    Alhamdulillah =)

    ReplyDelete
  2. saya pun suka header princess nur...cantik sangat...

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP