NAK TAU INFO KLIK SINI

Friday, October 22, 2010

PILIH MAKANAN YANG BETUL

Sekarang banyak betul penyakiT..sampai nak gerun kita nak makan apa pun tak tau..tambahan pula rakyat malaysia paling tinggi mengidap kencing manis...manis ke kencing diorang???gurau je la...tak nak la coleteh panjang2..cian lak kat korang nak baca..akak ada la tip nak kasi korang...doktor bujang yg bagi email kat akak jangan jeles...doktor tu muda lagi dalam 33tahun (tapi tua banyak la pada akak)...dia tak kawin lagi...member akak kata doktor tue encem...akak tengok ok la(pasal akak dah ada suami hehehehe)..

Dalam email tue doktor kata kalau nak sihat kena makan nie:

1) MAKANAN DIKUKUS:
http://www.portalniaga.com/openbatch/285/files/products/Kukus%20Periuk%5B1%5D.jpg

2) MAKANAN BERSUP:
http://farm4.static.flickr.com/3232/2620509420_acfc8620b4.jpg 

3) MAKANAN DIREBUS:
http://th08.deviantart.com/fs43/300W/i/2009/056/e/3/makanan_jepun_by_hanekaseyo.jpg

4) MAKANAN DIPANGGANG:
http://2.bp.blogspot.com/_hrbPdheSv7U/SV43RdPoQnI/AAAAAAAADv0/NByhyWWRqCU/s400/Image(1294).jpg

Kalau rasa nak dapat penyakit kerap2 la korang makan makanan macam nie:

http://3.bp.blogspot.com/_ylFXE23WFJk/Sz2P4uspa5I/AAAAAAAAAHo/rIDwjN9_KIs/s320/goreng+ikan.JPG
http://www.bukitrandu.com/bandara/images/stories/Gulai%20Kepala%20Kakap.JPG
http://padangbaycity.com/wp-content/uploads/2009/03/rendang.jpg 
http://2.bp.blogspot.com/_s9hISmMtlqY/SpyE0ewSuWI/AAAAAAAABKk/H0nZO6uarYc/s400/cili+api.JPG
http://i301.photobucket.com/albums/nn41/magnet_271/kek%20M/C3A.jpg
dan yang sewaktu dengannya...
sebelum berundur cewah macam dok bagi ceramah lak...akak nak bagitau kat korang nie
pepatah yang telah dipatah-patahkan oleh akak...
 "KORANG MAKAN KORANG DAPAT"
Dapat apa?pikir2 la sendiri "SELAMAT BERAMAL"....





4 comments :

  1. ensem sgt ke doktor tu??hehe sy pn ensem gak kak..eh akak ke?ntah2 lg muda ke sebaya sy je ni..suke2 je panggil akak ek..heheh tu gmbar2 masak sendiri ke en google yg bagi?heh

    ReplyDelete
  2. koarang makan korang dapat konyang la kan....

    ReplyDelete
  3. gambar pakcik google tadi dia bagi..
    betul2 leaneem korang makan korang kenyang..kenyang pastu....

    ReplyDelete
  4. orang sekarang nie haidi..kalau ada duit perut boroi pun orang tengok encem..ta[i doktor nie tak boroi la...tapi bukan taste saya sangat...skema la...

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP