NAK TAU INFO KLIK SINI

Monday, January 24, 2011

TAHNIAH PADA YANG SUDAH KAYA DENGAN BUAT BLOG

Pagi tadi buka ht.fm diorang dok bercite pasal dunia blogging...red mummy boleh dapat rm12ribu sebulan...dasat tue...dah rezeki dia..syukur la...mungkin pasni rezeki GK dengan korang pulak...pakat2 pulun la rezeki ada kat mana-mana, dok umah pun boleh buat duit...kalau dulu orang kata dok umah buat taik mata je...la nie semua orang boleh buat duit (tak la sekaya red mummy janji masyuk betul tak?)

4 bulan yang pertama GK buat blog, followers GK da la 4 orang tu pun kawan2 GK sendiri GK mintak diorang buat akaun blogspot pastu suruh diorang add GK...hehehehe kelakar sangat masa tue...masa buat blog tue tak kawin lagi pasal tue bubuh nama GADIS KAMPUNG....Sekarang alahamdulilah la kawan2 bloggers pun dah ramai...syukur pada Allah...

GK nak kongsi dengan korang sikit tips...GK ada la masuk blog adik nie dia punyer followers ada la dalam 30lebih je tapi satu hari tue dia buat entry pasal kucing dia pastu last entry dia dia tulis pasal "HELLO KITTY" siap letak gambar HELLO KITTY korang tau apa jadi kat blog dia....satu hari tu unik visitors dia lebih 200 orang kerana keyword "HELLO KITTY" banyak la visitors dari luar masuk blog dia...

NOTA KAKI :
Kalau korang buat blog jangan tumpu pada satu golongan je..biar boleh semua baca...kalau boleh guna keyword yang selalu atau mudah orang search...kalau tulis entry jangan la ayat tue terlalu berfesyen sangat contoh sesuwey..comey..tomey..giler..haku...
macam2 la lagi la..nanti payah goggle nak translate...


14 comments :

  1. blog aima pon ada hello kitty.. npe xpenah ade keyword hello kitty ea... heheheh

    nak blog adik tue boleh x??? ngeeee

    ReplyDelete
  2. dah lupa dia punyer blog nama pe...masa tue dok blogwalking je...tapi dia tunjuk la jumlah unik visitor dia...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum...
    Usaha tangga jaya. Semoga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
  4. Salam, Kita bila nak dapat gitu huhuhu :(

    ReplyDelete
  5. boleh lah...masyukkk.....baru nak merangkak :p

    ReplyDelete
  6. byk yg perlu dibuat kalo na dpt cenggitu..huhu~

    ReplyDelete
  7. rejeki ada dimana-mana...usaha tangga kejayaan..skema lak aku..ha..ha2

    ReplyDelete
  8. Wah.. lepas ni sesape buat artikel kena taip perkataan tu biar penuh. Mekar malas nak baca blog tu kalau diorang banyak sangat guna bhs "sms".

    Mekar jejak kasih sb follow blog lama mekar dulu. Jemput singgah..!!

    ReplyDelete
  9. huhu saye pon baru blaja buat blog 2- 3 minggu lepas tapi saye punye x menarik.. nak susun pon x reti sangat.. huhu.. camane ni... tapi x buat blog untuk kaya cukup la seekadar mencurah idea dan perasaan....

    ReplyDelete
  10. salam... huhu saye pon budak baru belajar buat blog 2-3 minggu lepas.. saye punye tak menarik langsung... camane nak buat? :(.. tapi tak buat blog untuk kaya cukop sekadar mencurah perasaan dan idea

    ReplyDelete
  11. saye blog x menarik pon n x de komen pon huhu.. bru blaja wat blog2-3 mgu lepas.... tak menarik langsung.. nak susun pon x reti... huhu camane ye? :(

    ReplyDelete
  12. huhu... saye punyer blog takmenarik langsung... huhu camane? baru belajar 2-3 minggu lepas wat blog... saye punyer macam skema je...

    ReplyDelete
  13. jap lagi GK nk pi blog nerz tengok...rendah diri sungguh budak nie...bagus betul sesuai buat menantu nie

    ReplyDelete
  14. wat malu je GK kan.. sye ingat tak klua2 msg saye tu jadi saye taip la banyk2 kali... hahaha nak tergelak benda yang sama je pon.. apada nak komen pon tak pandai, rupenye kne prove dari GK dulu baru klua komen tu.. x boleh delete ke GK.....seyesly malu nih

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP