NAK TAU INFO KLIK SINI

Tuesday, February 21, 2012

RAHSIA GANTUNG TEDDY BEAR DIBELAKANG KERETA

Semalam GK ternampak la van nie gantung teddy bear dekat exzos dia...
GK terpikir awat la dia pi gantung kat situ nampak pelik sangat....
GK bagitau la kat kengkawan-kawan kat opis...
pastu ada sorang akak nie bagitau ada sebab diorang gantung teddy bear tue....
Nak tau sebab apa baca entry nie....

 " Ini kerana ia diambil dari budaya Thailand yang meletakkan patung di bumper.Orang Thailand percaya jika mereka meletakkan anak patung pada bumper,roh-roh yang mati di jalan akan bermain dengan patung tersebut dan tidak menganggu pemandu.Sebabnya -roh-roh yang mati menunggu pemandu untuk melanggar mereka dan mereka dapat dilahirkan semula(reborn).Golongan yang mempopularkan nya adalah pemandu-pemandu teksi Thailand.Budaya ini sebenarnya wujud daripada orang Korea."

NOTA KAKI:
Jadi bagi sesiapa yang buat tapi sebab ikut trend,baik dihentikan sebab ini boleh menjebak diri ke arah khurafat!

4 comments :

  1. kari kita gantung seluar dalam....pasti ada yang terpegun...hujan pun tak mau turun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hope berita ni akan terus tersebar..:) especially among the teenagers. Kalau xkeberatan, do follow me on my link..http://fallinmaple.blogspot.com/

      Delete
  2. Actually bole je nak gantung. Kalo gantung kene niat nk halau roh ke?

    Xbole cop org kurafat kalo gantung. Trend x semestinya kene ikut kaloa de kene mengena ngn agama. Kite pasan niat nk nmpk cool kat kete. X kurafat kan?

    So ikut la niat si pemasang. Aku pasang kat kete. Xde lak pakcik2 imam sound aku kurafat. Sbb aku ske benda tu bergantung. lg pn ade gne time Drifting~ leh tgk tkt mane angle mamt tu drift.

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP