NAK TAU INFO KLIK SINI

Saturday, October 20, 2012

TUTORIAL BLOG: CARA DAFTAR NUFFNANGX

Pertama sekali, muat turun NuffnangX secara percuma dengan smartphone Apple mahupun Android anda. Kemudian, setelah selesai, ikon NuffnangX akan muncul seperti rajah di bawah.
Seterusnya dengan menggunakan komputer anda, layarilah NuffnangX.com untuk mendaftarkan diri.Tip: Jikalau anda memiliki akaun Nuffnang, anda boleh terus daftar masuk dengan e-mel dan kata laluan yang sama!

Sila ikut arahan yang diberikan dan setelah berjaya mendaftar masuk, tekan gambar profil anda di bahagian kiri atas dan klik “claim your blog.
Kemudian, langkah-langkah seterusnya amat mudah sahaja! Anda hanya perlu taip nama blog anda dan mengesahkannya mengikut arahan seperti yang ditunjukkan di rajah bawah ini.
Kod yang diberikan seperti langkah ketiga di bawah perlu disalin dan ditampalkan di bahagian “add a gadget” di halaman “layout settings” blog anda. Cuma klik “add HTML/Java Script” dan tampalkan kod tersebut sebelum meneruskan ke langkah terakhir pendaftaran NuffnangX!
Setelah, selesai membuat pendaftaran, sila ikut semua blog kegemaran anda di NuffnangX hanya dengan satu klik!
Seterusnya, layari blog mereka dan cari logo NuffnangX. Dengan satu klik sahaja, blog mereka akan segera disenaraikan sebagai ‘Favourite‘ anda! Hebat kan? ;) Kini, apabila anda menggunakan aplikasi NuffnangX, semua blog yang anda diikuti akan dipaparkan mengikut turutan entri terkini.

credit to :nuffnang malaysiapost signature

3 comments :

  1. dah buat dah.. tp tuk letak iklan kat blog mcm ner ekh guna nuffnang baru nie.. pening...

    ReplyDelete
  2. cool!!! nk try ah!!! tp kne andriod je ke? ipong?

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP