NAK TAU INFO KLIK SINI

Tuesday, August 17, 2010

CARA MENUKAR BACKGROUND BLOGSPOT

Sekarang baru saya faham apa beza blog background dengan blog templates..rupanyer blog background kita just tukar background(latar belakang blogspot) dia tak kacau post footer, header blog dan tab text blog...tapi kalo blog templates dia ubah semua...ikut html yang di download...template kena download xml kalo blog background just copy html paste kat add gadget..nie contoh blog background yang saya suka... 

CARA NAK DOWNLOAD BACKGROUND NIE MUDAH JE:
FIRST STEP: BUKA DESIGN TEKAN PAGE ELEMENT
SECOND STEP: KLIK KAT ADD A GADGET PASTU PILIH HTML/ JAVA SCRIPT 
THIRD STEP: KORANG COPY KOD DIBAWAH PASTE KAT HTML TUE KEMUDIAN SAVE YE.
Click to see full size image
(KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)

Click to see full size image
(KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
Click to see full size image
 (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
Click to see full size image
 (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
Click to see full size image
 (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
Click to see full size image
 (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
Click to see full size image
 (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD HTML)
CUBA YE UNTUK MENCERIAKAN BLOG ANDA... 




5 comments :

  1. cik gadis..tenks sngt2 toturial awak ni sgt2 membantu, dulu ada prob pasal nk tukar layout ni tapi now dah boleh pon tuka..tenks yerr

    ReplyDelete
  2. sama2 erin...selalu2 la ke blog saya ye...saya pun nak ke blog awak la...tunggu jap ye

    ReplyDelete
  3. hi sys, tq sgt2.. wanna try this tutorial..:)

    ReplyDelete
  4. ai delightfulme...salam perkenalan..

    ReplyDelete
  5. knp sy try xboleh pun...sy ada design sndri..tp xleh nk tukar..huhu..boleh tolong x?

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP