NAK TAU INFO KLIK SINI

Tuesday, November 9, 2010

CARA MUDAH MENUKAR FONT BLOG

Mesti ramai orang tercari-cari macam ne nak tukar font..ada yang cara kena edit HTML..pada yang tak reti nak edit@adjust HTML..payah la nak tukar font atau nak mengcantikkan blog korang...saya ada satu cara terbaru yang mudah untuk korang tukar font blog korang...saya bagi 4 font yang glemer la yang orang suka pilih...
http://www.fuelyourcreativity.com/files/2008/09/paper-font.jpg
CARA NAK TUKAR FONT:
  1.  BUKA BLOG PILIH  DASHBOARD.
  2. KLIK LAYOUT.
  3. PILIH 'Add and Arrange Page Elements' screen. KLIK 'Add a Gadget'.
  4. PILIH 'HTML/JavaScript'. 
  5. COPY CODE DIBAWAH
  6. Click 'Save'. 
  7. SIAP.
KOD FONT:
                 Papyrus

           Comic Sans

             Harrington

Lucida Handwriting

10 comments :

  1. time kasih...da lme crik tutor psl font neyh..huhu...nk mntk font chiller @ curl mz bule x? time kasih again.

    ReplyDelete
  2. awak just tukar kod diatas letak nama chiller cth:kod diatas utk kod papyrus.jadi awak tukar word papyrus kepada chiller@curl.pastu save.

    ReplyDelete
  3. boleh amik font ape-ape je ke sis?

    ReplyDelete
  4. boleh...ambik je font apa2 pun...ubah je nama font yg korang nak tu...akak dah buat...jadi...cuma saya malas nak guna font lain..saya selesa dengan georgia

    ReplyDelete
  5. kenape kat dashboard sy xde layout pom . huhuhuhuh

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP