Monday, March 14, 2011

KHASIAT BUNGA SITI FATIMAH UNTUK ORANG MENGANDUNG

Korang penah dengaq tak pasal bunga siti fatimah? 
GK pun sejak akhir-akhir nie je la dengar pasal bunga nie...
Bunga nie tak la secantik bunga mawar atau bunga kemboja putih (macam drama kat tv3 lak hehehe)...
Bunga nie macam akar kayu je GK tengok...tapi kalau pada orang yang dah dekat nak bersalin banyak khasiat bunga nie kat dia...
Orang kata bunga nie tak jual kat malaysia kalau nak kena order pada sapa-sapa yang nak pi mekah...member GK ada yang nak pi buat umrah bulan depan...
GK dah bagitau dia suruh dia beli hehehehe...
Mai dekat sikit GK nak tunjuk bunga tue rupanyer macam ne...nie GK ambik kat blog orang lain...
sebab GK tak beli lagi...just nak share pictuer nie dengan korang je....
Bunga siti fatimah yang belum rendam lagi
Bunga siti fatimah yang sudah kembang
Cara nak minum:
1) Rendam masa dah dekat bersalin...jangan rendam awal sangat....tapi ada juga petua orang tua2 suruh minum masa kandungan masuk 7 bulan ke atas...
2) Ambik air rendam tue masukkan dalam botol untuk korang senang nak bawa pi hospital
3) Bila rasa nak bersalin minum la air tue ye...
KHASIAT AIR INI:
-Bagi mudah bersalin...dengan izin Allah juga...amin....




4 comments:

  1. 1st time dngr..dlm wktu tdkat ni sdara mara kwn2 xde plak yg nk gi umrah..klau x blh kirim..

    ReplyDelete
  2. em.. dah nak dekat nak bersalin tgl lagi smggu lebih je.. mane nak cari bunga ni??

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Minta izin kepada Tuan Punya Tanah...

    Bagi sesiapa ingin mendapatkan Bunga Siti Fatimah, Boleh PM Saya di Facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100000689891775 atau email sy lynx_5210_313@yahoo.com.my
    Harga termasuk Postage : RM18
    Harga COD Bandar Sri Damansara - Kepong - Sg buloh : RM12
    Stock : Available & Terhad
    Kegunaan : Untuk memudahkan bersalin / buat air selusuh

    Terima Kasih, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin :)

    ReplyDelete
  4. Salam,

    Minta izin kepada Tuan Punya Tanah...

    Bagi sesiapa ingin mendapatkan Bunga Siti Fatimah, Boleh PM Saya di Facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100000689891775 atau email sy lynx_5210_313@yahoo.com.my
    Harga termasuk Postage : RM18
    Harga COD Bandar Sri Damansara - Kepong - Sg buloh : RM12
    Stock : Available & Terhad
    Kegunaan : Untuk memudahkan bersalin / buat air selusuh

    Terima Kasih, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Dan Batin :)

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

IKLAN BERBAYAR

There was an error in this gadget

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails