NAK TAU INFO KLIK SINI

Thursday, March 29, 2012

APA ITU AMPLANG?

Korang penah dengan nama amplang tak?
penah tengok rupanya tak?
penah rasa amplang tak?

GK pun tak penah...

Tadi masa blogwalking terjumpa satu entry orang sabah nie dia citer pasal amplang...dia borong makanan nie kat pasar tanjung tawau...
GK pun goggle la cari pasal amplang nie...

Korang yang tak tau mai dekat sikit GK nak story...
Aamplang ini diperbuat dari ikan dan harga dia sekitar RM2 untuk 100gm....wow murah je..
Nak tengok amplang tak?


NOTA KAKI:
Siapa jual amplang bagitau GK..GK teringin nak makan..GK nak order...serious seller je tau...jangan tipu-tipu...


11 comments :

  1. waaa..rindu gak ngan keropok amplang ni..selalu kalau balik sabah tak pernah miss beli bawak balik perak..

    kat semenanjung ni tak sure la ada orang jual ke tak..area tawau memang murah amplang dia sebab memang asal dari situ buatannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pipoq penah tinggal kat sabah?mesti best kan...gk tak penah sampai sabah

      Delete
    2. Sy ada jual di Ipoh,Perak. Jika nak beli sila telephone sy 012-5267861. Terima Kasih

      Delete
  2. Sy balek kampung Mei ne.ehee. Nak kirim amplang tak?

    Sy rindu KK.hehehe

    ReplyDelete
  3. Rangup dan sedap kan..kan...kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamawana penah makan?teringinya nak rasa

      Delete
  4. Replies
    1. syana jual amplang ker?mesej kat fb gk search salam_shida@yahoo.com...gk nak order 2kg...bagitau berapa rm include postage...

      Delete
  5. isteri sy orang sabah..sedap la jugak kalau buat kudap kudap..anak pun kalo amplang ni 1kg tu dia ngadap sorang je..

    ReplyDelete
  6. https://www.facebook.com/KuihCincinKeropokAmplangSabah

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP