NAK TAU INFO KLIK SINI

Wednesday, June 27, 2012

TUTORIAL BLOG: BORDER UNTUK SIDEBAR

Salam semua..hari ni GK dalam mood nak buat tu tutorial blog...GK rasa tutorial nie membuatkan blog GK nampak lagi tersusun dan kemas..tak caya korang pi jenguk blog GK hasiltangangadiskampung nampak kemas je..

Ini la  BORDER SIDEBAR blog GK :


Ok cara nak buat senang je..ikut je step nie...

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.
2) Tekan CTRL+F/F3, search for this code :
/* Headings
3) Sekarang, korang copy code ni dan pastekan kat BAWAH code yang korang cari tadi tu. 
.sidebar ul {
list-style:none;
margin:0 0 0;
padding:10px 0 0;
}
.sidebar .widget {
background : url(URL BACKGROUND);
border:2px dotted #000000;
margin:0 -5px 2.0em -5px;
padding:10px 10px 10px 10px;
-webkit-border-radius: 20px 20px 20px 20px;
}

 4) Okay, korang preview dulu. Kalau dah jadi, boleh SAVE terus
 
NOTA KAKI:
Masukkan backgroundnya yang korang berkenan just masukkan url dia je tukar dengan tulisan color merah tue. Kalau tak nak letak, just ignorekan.


8 comments :

  1. ok acik nak pi tengok blog satu lagi tu

    ReplyDelete
  2. ala....tak paham lah GK..huhuhu...boleh bagi personal tutor tak??hehehhe

    ReplyDelete
  3. dah pandai atur blog sikit2 da..thnx 4 tutorial yg sgt berguna..nak tambah follower je tak tahu baru nak start berbelog ni..

    ReplyDelete
  4. salam akak..
    menjadi,terima kasih...

    ReplyDelete
  5. Salam, jadi buat...tp cam ne ye nak wat jd line bukan dot...tq

    ReplyDelete
  6. hai. thanks tau. menjadi. follow sini :)

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP