NAK TAU INFO KLIK SINI

Thursday, July 5, 2012

TUTORIAL BLOG: CENTERKAN HEADER

Salam semua.

Tadi GK terpandang soalan kak emma kat shout box GK

GK punyer header memang GK tak centerkan saja GK suka dia dok tepi macam tue..nampak lain sikit dari yang lain..tapi dah orang tanya GK akan buat tutorial juga...


1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Tekan Ctrl + F , cari :
/* Content

3. Copy code ni atas code yang di cari tadi:

.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

macam nie:

Ok dah center:

NOTA KAKI:
Selamat mencuba...GK senang bubuh gambar sebab ada orang nak personal tutor depa kata tak faham..harap korang faham la ye..


9 comments :

  1. terima kasih GK, atas tuto yg diberikan, baru berkesempatan jenguk blog GK,
    nice to know you dear~

    ReplyDelete
  2. Terima kasih.. Sekarang baru tahu.. :)

    ReplyDelete
  3. tutorial bergambar lg mudah nak faham =)

    ReplyDelete
  4. tolong buatkan saya punya..sy tak jumpa pun code tu...header sya tak center..if saya nak die jadi penuhkan bahagian kanan mcm mana?

    ReplyDelete
  5. Tq for information. Mudah utk faham. Blog header sya dh center.

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP