Tuesday, January 22, 2013

WAJIB LETAK NAMA ANAK YANG MENINGGAL DALAM KANDUNGAN 4 BULAN KEATAS

Salam semua,
GK tadi dengar lah ceramah ustaz azhar idrus mengenia isu "nama anak selepas 120 hari dalam kandungan" .GK dengar kat youtube..
Rupa-rupanya anak-anak yang dah masuk 4 bulan dalam kandungan wajib kita bagi nama kat dia walaupun dia dah meninggalkan dunia..sebagai ibu bapa kita wajib bagi dia nama...sebab nanti Allah akan dibangkit dia di padang Masyar..kenapa wajib bagi nama sebab Allah dah tiup Roh ke atas baby itu...
Anak yang tak cukup 4 bulan dalam kandungan tidak akan di bangkitkan dipadang masyar..
tetapi anak yang dah cukup 120 hari atau 4 bulan akan dipanggil namanya dipadang masyar nanti..
wallahuallam...


post signature

5 comments:

  1. betul tu,anak akak yg meninggal dlm kandungan dulu namanya Mohd Adam...

    saat lahir badan sikecil Adam masih panas,doktor kata Adam baru je meninggal...

    ReplyDelete
  2. ooo..camtu ke? xtau pun lgsg pun sebelum ini

    ReplyDelete
  3. first time dgr dan tau pasal ni huhu

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

IKLAN BERBAYAR

There was an error in this gadget

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails