NAK TAU INFO KLIK SINI

Wednesday, September 10, 2014

IPhone 6 SUDAH DILANCARKAN

Selamat pagi semua...pagi tadi dengaq radio ERA.FM deejay tu bagitau yang Apple dah melancarkan perasmian IPhone 6, IPhone 6 PLUS dan WATCH  atau jam pintar Apple.. Majlis turut dimeriahkan dengan nyayian lagu dari kumpulan U2

IM Cook semasa perlancaran produk Apple. FOTO Reuter
Apple secara rasmi mengumumkan 6 iPhone iaitu generasi kelapan iPhone  pada majlis khas di Cupertino.
Untuk pengetahuan korang, IPhone 6 ini lebih besar dari IPhone 5 tapi lebih kecil dari IPhone 6 PLUS..


HARGA IPhone 6:
Kalau di Amerika Syarikat, harga 6 iPhone bermula pada $199 untuk model 16GB, kemudian ia $299 untuk 64GB dan $399 untuk 128GB .
Sementara itu di UK harga bermula pada £ 539 untuk 16GB iPhone 6 dan £ 619 untuk 64GB, manakala versi 128GB adalah kekalahan £ 699 SIM bebas.
Di malaysia harga Iphone 6 masih belum diketahui lagi..


REKA BENTUK IPhone 6:

Apple telah overhauled reka bentuk yang mana dengan iPhone 6 lebih bulat, sporting dan badan yang lebih langsing. Untuk pengetahuan korang ketebalan IPhone 6 ini hanyalah  6.9mm nipis dan ia adalah telefon pintar paling nipis di pasaran, dan khabar angin tentang menonjol kanta kamera belakang adalah juga benar.

IPhone 6 ini berat sikit je dari IPhone 5s , manakala badan berukuran 138.1mm x 67mm.
Button power/lock key  telah dipindahkan dari bahagian atas telefon bimbit untuk sebelah kanan, so lebih stylish dan memudahkan pengguna..kat sebelah kiri tu ada button untuk volume dan untuk mute IPhone...
Korang boleh tengok gambar dibawah untuk menilai sendiri kenipisan IPhone 6 ini...


SAIZ SKRIN IPhone 6:

Saiz skrin IPhone 6 ini ialah 4.7 inci paparan LED dengan resolusi 1334 x 750..ini adalah Retina HD yang terbaru yang ditawarakan oleh Apple manakala skrin paparan untuk IPhone 6 Plus ialah 5.5 inci..Ini bermakna anda mendapat kepadatan pixel 326ppi - sama seperti 5S iPhone. Ia juga jauh lebih rendah berbanding dengan iPhone 6 Plus, dengan HD penuh 1920 x 1080 5.5-inci skrin dengan paparan 401ppi. 

BATERI IPhone 6:
Bateri Phone 6 dan 6 Plus lebih pantas dan mempunyai hayat bateri yang lebih baik daripada model sebelumnya.

IPhone KAMERA:


CAMERAPrimary8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, dual-LED (dual tone) flash
Features1.5┬Ám pixel size, geo-tagging, simultaneous HD video and image recording, touch focus, face and smile detection, image stabilization, panorama, HDR
Video1080p@60fps, 720p@240fps
Secondary1.2 MP, 720p, burst, HDR

post signature

1 comment :

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP