NAK TAU INFO KLIK SINI

Tuesday, July 20, 2010

MAKING SURPRISE FOR MY HUSBAND

Hari jumaat nie my hubby akan celebrate besday dia..dia mesti tak ingat punyer pasal dia kalut dok pindah barang pasal dapat posting perlis jumaat nie juga ...bestnyer kami dah leh dapat hidup macam suami isteri dan yang paling best leh duduk umah sekali pasnie...dalam dia dok kalut2 urus itu ini...tiba2 datang satu idea jahat tapi ala2 manja gitu nak bagi dia surprise...

Dia pun sejak seminggu dua minggu nie dah jarang col isteri dia nie..tapi saya paham dia turun naik turun jumpa orang sana  sini nak settelkan segala hal sebelum posting....semalam tiba2 dapat idea jahat hantar msg konon tak kan col @ msg dia pasnie pasal dia asyik tak angkat fon je...hehehehehe sebenarnyer tiap2 hari dia angkat dan col je cuma sembang jap2 tak leh nak gayut macam dulu....dalam pala otak nie macam2 dok karang nak merajuk nak tulis ayat pe ye...tiba2 dapat ilham tulis macam nie la biar dia tersentap sikit.."abah pasnie manja tak nak col dah, pasal abah asyik sibuk je...angkat pon tak cepat macam dulu" lima minit pastu dengaq nada dering yang memang saya set my hubby caller ringtones. dia col hehehehe perangkap mengena....biar..biar jangan angkat...kiri kanan setan dok menghasut...hehehehe cian pun ada gak smpai 10 kali col..steri dia tak angkat pun....last2 dia pun msg la "manja col la abah balik..jangan buat macam nie" hehehehehe nie buat orang nak gelak guling-guling nie....

Last2 dapat idea nak reply..."orang tak nak col sampai bila2"...my hubby kalo saya dah bahasa kan dengan nama orang tue dia tau la saya memang mare giler..tapi sebenarnyer tak mare pun ..saja nak nyakat...pagi nie selalu lazim bangun tido saya akan msg good morning abah..minta izin pi kerja ye...tapi pagi nie saja nak bagi dia tertunggu..tiba2 dalam kol9.30 my hubby col...kak su opismate la sua beg kata die col nie shida...alamak nak angkat ke tak mau nie...angkat je la...salam pun my hubby tak bagi bagi terus dia tanya manja kenapa tak col abah..semalaman abah tunggu manja col...aku diam je...hehehehe jahat juga aku nie...dengaq tak abah tanya nie...saya nak gelak pun ada..tapi jawab juga la "dengaq takpe la bah manja sibuk nie".... terus ia tarik ayat sedih sampai hati buat abah macam nie...lagi saya nak gelak hehehehe

Manja  saja je buat abah rasa terpinggir dengan sedih nnt abah balik jumaat nie sambil angkat barang..manja dah plan nak tunggu abah kat depan umah yang kita umah yang abah beli kat kubang rotan (manja mintak izin kuar umah pasal manja nak pi pun senyap2 nak bagi abah surprise)

Dalam dok menaip nie dapat idea Erm lagi best saya nak tgg dalam bilik kat dalam umah la tapi kete nak sorok mn ye?...pastu saya cadang nak beli kek keju dengan KFC..pastu nak tempah hadiah yang paling dia nak sangat2...dia memang minat giler keris tue...tah la da lagi ke tak keris tue...Haritu pakcik tue tak niaga...harap2 malam jumaat nie dia niaga la....

Abah sori manja bukan niat nak jadi isteri derhaka...tak terlintas langsung nak buat abah terasa..manja cuma nak buat surprise je...sempena ulang tahun abah ke-28..nie kan kali pertama kita sambut besday abah sama2 sebagai suami isteri....jangan mare ye sayang...manja sengaja tulis di blog ni pasal abah jarang nak buka internet...maybe abah tak kan perasan entry nie..lagi satu nie bukti manja bukan nak bagi abah terasa..just nak bagi surprise je...




3 comments :

  1. comel la shida.. :)

    ReplyDelete
  2. manje nye....... hihi
    GK lagi....... menjadi x surprise tu?
    ap perkembangan?

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP