NAK TAU INFO KLIK SINI

Thursday, October 7, 2010

BATU HIDUP DI GUNUNG KERIANG KEDAH

 Korang pernah pi Gunung Kriang kat kedah tak?best juga tempat nie...ada banyak gerai jual batu bukit..cantik2 batu diorang jual...jangan terkejut kalau saya cakap batu yang diorang nie hidup...batu nie korang kena siram juga seminggu sekali..batu nie akan cepat membesar...macam2 bentuk la batu nie dijual...lagi berkilau dan berbentuk cantik dan besar mahal la sikit harganya...
Peniaga batu kat sini majoriti orang cina dan orang melayu...masa turun kete my hubby siap tanya tak nak tangkap gambar ke?bubuh dalam blog manja...saya pun pandang dia...tak sangka sekarang abah pun dah sama minat dengan manja ye..faham apa yang manja suka...hehehehe..
Tapi saya terlupa bawa kamera jadi tak leh nak snap gambar...kebetulan kedua2 handphone batery kong...lupa nak cas...jadi saya ambik gambar dari pakcik goggle la...

Pintu masuk ke gunung tue
http://1.bp.blogspot.com/_iBCbhiH-VU0/Sqd04iExYaI/AAAAAAAAACQ/JjBZadvzH6g/s320/P1260304.JPG
GERAI YANG JUAL BATU BUKIT HIDUP
  Kalau korang nak tau sebelum masuk ke taman reakrasi gunung keriang nie korang kan jumpa kedai cina jual batu juga...batu2 dia memang cantik sangat...dia siap letak dalam balang kaca...nampak mewah giler...




6 comments :

  1. batu bukit hidup?? batu tu leh mbesar ea??

    ReplyDelete
  2. ni yang dekat area Muzium Padi tu kan? awe belajar kat kedah dulu, last sem round kedah pergi ke sini tapi tak turun kereta sebab nak hujan..huhu..jadi tak sempat tahu pasal batu ni

    ReplyDelete
  3. ni kat umah kakD le..
    nanti nk mai lak bgtau kakD ye..

    ReplyDelete
  4. Dulu saya beli batu tue pastu ia makin besar..asal dok dalam pasu kecik tue la...last2 dah agak besar saya tanam kat umah sewa masa belajar kat uitm dulu...tah la ada lagi ker tak..dulu suka kumpul pasal cantik...

    ReplyDelete
  5. oo..ini batu kristal..salah satu mineral yang terdapat dalam perut bumi kita..batu mineral ini ada komposisi kimia yang tertentu sebab tu kl di siram dengan air tanpa klorin dia boleh membesar..:)

    ReplyDelete
  6. dah lalu ari tu ntah camne lupa nak singgah.. ni yang dekat dengan Muzium Padi tu kan... :D
    kuman "prestasi..." Entry

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP