NAK TAU INFO KLIK SINI

Friday, November 19, 2010

DIA RABA PERUT AKU PULAK...

Hari raya aidil adha dah berlau pergi...penat badan kena siang daging...tapi saat paling best bila dah jadi lauk boleh makan...nyum..nyum...

Raya pertama sampai arini kenduri korban sana sini...sampai ada yang kami tak sempat nak pi...bukan tak mau pi..tapi perut dah kenyang..mata pun apa lagi ngantuk tak terkata..

Kenangan yang paling saya tak dapat lupa...hari raya pertama..mak menakan (mak saudara) dia sekeluarga buat kenduri...jadi semua dijemput la ke rumah dia...saya malas nak pi awal bukan tak nak tolong...tapi telinga nie berdesing dok layan persoalan diorang...soalan yang kerap timbul bila berkumpul ramai-ramai tau tak ape?...
  1. Bila nak kawin?(soalan wajib pada yang belum berkahwin)
  2. Bila nak dapat anak? (soalan wajib pada yang dah berkahwin tapi tak de anak macam aku nie)
  3. Bila nak keje? (soalan wajib untuk penggangur especialy cousin aku yg baru abis study)
  4. Bila nak dapat keje tetap (soalan wajib pada orang yang keje kontrak je)
  5. Tak nak sambung belajar ker? (soalan wajib untu cousin aku yang study takat SPM je)
  6. dan macam2 soalan la yang mana pada aku itu semua rezeki dari Allah...
Hati nie berat sebenarnyer nak pi kenduri tue...tapi bila mak dok berleter..terpaksa la melangka juga... 
sampai kat umah kenduri...saya pun cari la tuan umah dulu (tunjuk muka bagitau kata mai juga)..
dalam dok salam  mak menakan saya nie (saya panggil mak jang) 
dia boleh usap perut saya nie...
http://4.bp.blogspot.com/_dahWH3T9bp8/Se1kP_thh8I/AAAAAAAAAWU/yoq9O6cZxsc/s320/terkejut.jpg
 Terkejut saya masa tu...dia tanya dah ada isi ke belum?wawawawa... 
Tergamam saya masa tue...malu tak yah cakap la...pelahan je saya cakap "erm tak de rezeki lagi"...saya pun terus beredar makan pun ala kadar je..terus saya angkat kaki balik umah...huhuhuhuhu nie yang malas nak pi kenduri umah saudara mara nie....

2 comments :

  1. sabar je la kak. tu la, kadang kadang saya pon jadik macam akak. huhu

    ReplyDelete
  2. haha biase la tu.. erm dorg pun tak sabo nak dpt cucu saudara.. hahha

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP