NAK TAU INFO KLIK SINI

Wednesday, October 3, 2012

CARA INSTALL PHOTOSHOP CS5

Salam semua,
Hari nie GK nak bagi satu tutorial cara nak install photoshop cs5
Sebelum ni GK dok guna CS3..
sekarang nak try guna cs5 sebab GK tengok banyak juga tutorial best-best yang menggunakan cs5..
edit pun superb la pasni hehehehe(perasan)

Ok straight to the point ye..
Harap tutorial nie berguna pada orang tengah mencari photoshop cs5 ye...

Step 1:
Download photoshop cs5 disini
@
@

Dah download buat macam nie..
Gambar dibawah GK sedang download photoshop cs5..ambik masa 2 jam juga la..huhuhu

Ok dah complete download kita perlu extract file dulu ye...korang double klik kat gambar photoshop yang dah complete download tue..

Sekarang kita perlu extract folder cs5 nie..korang klik kanak ambik extract to specified folder
pastu korang klik local c dan klik program file pastu korang tekan ok..

Dah siap extract folder korang double klik kat icon PS yang color biru tue ye..
kalau tak leh run..korang copy shortcut desktop..pastu running kat desktop ye...

 Alhamdulilah dah boleh run photoshop cs5...selamat mencuba...kalau tak paham koang boleh layan kat youtube..ada cara yang siap bervideo lagi...
 
post signature

22 comments :

  1. Replies
    1. sama2 are rull...selamat mendesugn ye..

      Delete
  2. Replies
    1. tak de kena install ke tiga-tiga kan GK taip @ maksudnya pilih salah satu ye dik...

      Delete
  3. tq GK..da try d/load...berjaya...
    sblm ni guna cs2 ajer...pasni leh blajar guna cs5 lak..

    ReplyDelete
  4. sama2 ena...selamat mendesign...kalau nak intall brushes photoshop GK ada bagi tutorial..tengok la

    ReplyDelete
  5. Thanks akak , masehhh sangad-2 ! Sayang akak !

    ReplyDelete
  6. thanks ye...alhamdulillah dapat gak guna....sebelum bnyk gak la try tp semua tak berjaya di gunakan...ni alhamdulillah dapat...cs5 lagi....if ada cara-cara nak install illustrator cs5 share la ye :-)

    ReplyDelete
  7. Terima kasih banyak kak..lama dah saya nak install Photoshop ni,tapi kebanyakan link yang saya jumpa,dia tak leh download..thanks kak ..

    ReplyDelete
  8. GK rsa nyesal install cs5 ..GK lebih selesa dengan cs3...

    ReplyDelete
  9. TQ. lama cari photoshop ni. cs5 bukan canggih lagi ke????

    ReplyDelete
  10. kenapa bila run je dia stop working?

    ReplyDelete
  11. GK pun dah lama tak buka ps ni...tapi sebelum ni GK install alahamdulilah tak de lak masalah tu..i.allah kalo GK jumpa link yang baru GK akan kongsi

    ReplyDelete
  12. GK guna link mana ye? file tak sama pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. link yg pertama sudah di remove..sila guna link ke dua

      Delete
  13. salam kak GK nape file photoshop cs% x dek nk downloads

    ReplyDelete
  14. try guna link ni
    http://download.cnet.com/WinRAR-32-bit/3000-2250_4-10007677.html

    ReplyDelete
  15. I download ttpi x boleh bukak, dh follow your tip

    ReplyDelete
  16. I download ttpi xleh buka, followed all ur tips, so how?

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP