NAK TAU INFO KLIK SINI

Monday, March 3, 2014

REVIEW HANDSET: LENOVO S890

GK nak review sikit pasal handset GK baru beli bulan lepas...
Niat asal nak beli lenovo S820 sebab GK berkenan dengan spec dia...kamera lenovo S820 tu 
12 megapixels..kamera depan 2 megapixels...
Tetapi memandangkan budget pun tak cukup maka GK sambar lenovo s890 je la...


CIRI-CIRI LENOVO S890

  • Dual Core Processing

 Lenovo S890's ini menggunakan dual core processor yang mana kalau korang nak download game HD pun boleh..rasa smooth je..pastu kalau yang kaki youtube tue..korang boleh mainkan video yang berdefinasi HD...

  • Android Jelly Bean

LENOVO S890 menggunakan android jelly bean 4.1...mungkin pasni korang boleh upgrade jadi 4.2 atau 4.3 sama macam samsung S4...tapi kena tengok terlatest android system...

  • 5.0" IPS Display

Screen dia bersaiz 5' inci..besar tue...kalau s820 hanya 4.7 inci je...kecik sikit la...kalau korang nak main game, tengok video, surf internet rasa kepuasan la...nak lagi puas angkat K900 SKRIN ia 5.5 INCI..

  • Hi-Res Photography and HD Video

lenovo S890 ni kamera depan dia hanya 0.3 saja..tapi kamera belakang 8 megapixel...kira ok la...boleh rakam video HD...

  • 0.3M Front Camera

Dengan adanya kamera depan ni bole la korang nak buat video call...sapa yang suka selfie tue boleh je guna kamera depan nie...

  • Dual SIM

Macam GK nie...GK da dua simcard...satu simcard celcom satu malaysia...satu simcard maxis...yang bestnya GK boleh masukkan dua-dua simcard tue dalam satu handset..so tak payah la nak usung dua handphone pi sana-sini...

  • MicroSD Storage

Internal storage dah 4gb...kalau korang rasa nak lagi kepuasan korang beli je memory card 32gb bubuh dalam handset nie..simpan lagu, game banyak-banyak.....


Contoh gambar yang ditangkap menggunakan lenovo s890...ini gambar tak di edit ye....

Ini contoh gambar yang GK tangkap guna lenovo s890 pastu GK edit terus dalam handset nie menggunakan applikasi picArts...


NOTA KAKI:
GK puas hati la guna handset nie....boleh la sapa yang nak beli android yang bawah RM700 ini la jawapannya...

5 comments :

  1. aku cam berkenan s920 shieda.. ok dak yang tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. s920 besar sikit dari hp nie...tapi function lebih kurang sama je...nak angkat aku suggest k910 atau vibe x...lagi smart...

      Delete
  2. sis..brape harga fon nie..sy pn bminat bli fon s890

    ReplyDelete
  3. murah je sekarang dalam rm700lbh dah leh dapat...

    ReplyDelete
  4. Lenovo ni mampu milik. Antara phone pilihan saya juga. Tapi kekurangan still ade jugak la...

    New post - Cerita Selepas 2 Tahun Bersama Lenovo S920

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP