NAK TAU INFO KLIK SINI

Wednesday, September 29, 2010

CARA NAK DAPAT DUIT DENGAN NUFFNANG

Hari nie sebelum aku berangkat ke Penang aku nak kongsi panduan macam ne nak buat duit dengan nuffnanng..semalam masa chatting dengan member lama kat facebook dia ada tanya "apa maksud ang buat duit dengan nuffnang? dan bagaimana nak buat?"...
Ok arini aku story sikit macam ne nak buat...tapi aku punyer duit nuffnanng tak banyak la...tak leh cash out pun lagi..Tak macam red mummy ke atau semua blogger yang glamour kat dunia blogging nie....

Masa korang daftar kat nuffnang  akan ada satu kolum
 Korang klik kat pengurus blog akan kuar gambar di atas...korang yang baru daftar blog pilih la.. 
KECILKAN UNIT IKLAN@PAPAR IKLAN TAK BERBAYAR/BANTUAN...jangan pilih PAPARKAN IKLAN GLOBAL PC tau pasal kalau korang pilih yang tue confirm-confirm la duit korang lambat naik....

REASON MENGUKUHKAN STATEMENT AKU DIATAS:
(korang baca kat soalan lazim tau kalau nak leh detail...aku just story yang important je)

1) Bagi kempen CPM

  • Pendapatan korang diperolehi bergantung kepada jumlah purata pengunjung unik yang korang terima dalam minggu suatu kempen itu dibina.
  • Bagi setiap kempen, korang akan dibayar kadar yang tetap untuk setiap unit iklan.. 
  • Lebih banyak bilangan pengunjung unik maka lebih tinggi jumlah pendapatan yang korang dapat..

2) Bagi kempen CPC

  • Pendapatan diperoleh berdasarkan setiap bilangan klik unik oleh pengunjung unik anda terhadap unit iklan yang memaparkan kempen iklan CPC.
  • Sekiranya blog korang memaparkan iklan CPC tetapi tidak mendapat sebarang klik, maka tiada pendapatan akan diberikan.

3) Bagi kempen MCPM (Metered CPM)

  • Pengiklan akan membeli sejumlah set bilangan pengunjung unik daripada blog korang untuk memaparkan iklan mereka dalam tempoh minggu tertentu.

9 comments :

  1. tq for sharing..
    dah berapa kali cash out ye?
    mesti banyak kan..

    ReplyDelete
  2. wah2 teacher kita ni....sempoi lah...
    tq for sharing...

    ReplyDelete
  3. hmm..
    best gak dpt ilmu dari rerakan nih..
    betul ke da cuba?
    aibaks tak tahu plak pasal benda alah ni..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. salam ziarah kak.. baru nak berkenalan dgn nuffnang and blog

    ReplyDelete
  6. saya bdk baru.. trime ksh maklumat ni

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum .nuffnang ini sebenarnya apa?

    ReplyDelete
  8. nuffnang nie syarikat pengiklanan...kita sebagai blogger boleh daftar dengan diorang untuk menyiarkan iklan tersebut..nanti pihak nuffnang bagi la komisen kat kita sikit...GK dah cash out duit nuffnang RM141.80 dah..

    ReplyDelete

Seronok tak entry nie?Komen la sikit..。^◕‿◕^。

HASIL TANGAN GADIS KAMPUNG

Related Posts with Thumbnails

IKLAN JAP